Internal Restructuring of "Family home 8" of SOS Village in Rome

Project location: ITALY, Rome
Project start date: July 2011 - Project end date: December 2011
Project number: 2011-04
Beneficiary: Villaggio SOS di Roma

 

TIMELINE OF THE PRESENT ACTIVITY REPORT:  June – December 2012

 

 

The goals of the project were to improve the comfort and reduce the heating costs of three of the Village’s eight House by installing false ceilings and thereby reducing the volume of air to be heated and at the same time renewing the interior decoration and improving the visual aspect of the children’s accommodation.

 

The project has been completed. In each of the 3 houses targeted, the following activities have been completed:

 

  • False ceiling works in: living room, kitchen, cupboard, entry hall, bathroom, corridor.
  • Supply and installation of metal support structure, rock wool insulation, plasterboard panels, and finished plasterwork.
  • Plasterboard panel assembly with extruded polystyrene positioned on the same structure, and plaster finishing of joints.
  • Painting work: preparation and painting of finished ceiling using waterproof paint.

 

The three refurbished houses are now occupied by their respective “families”, groups of 5 or 6 children and their two dedicated carers. The refurbishment has provided a warm, clean and comfortable environment for the children. It is generally felt that the houses, with their lower ceilings are warmer and less draughty than before. Villaggio SOS has also been able to contain its  fuel bills by reducing the volume of air in the communal spaces and reducing draughts.

think global, act local
you are here: Home  > Projects:  Charity or Europe  (or Both)  > 2011-04  > Final Report [2012-35]