Delegació a Catalunya

La Delegació a Catalunya de la Nando and Elsa Peretti Foundation va ser fundada el 2014 per la Nando and Elsa Peretti Foundation (NaEPF), amb l’objectiu d’enfortir l’acció filantròpica al territori català.

La Delegació té la mateixa missió estatutària que la NaEPF i ofereix suport a iniciatives artístiques i culturals, educatives i de canvi social. Destina els seus recursos a projectes que beneficien les comunitats locals i també tracta temes de rellevància global. En línia amb la missió filantròpica de la NaEPF, la Delegació a Catalunya dona suport a projectes sense ànim de lucre amb impacte destinats a reduir la pobresa i a fomentar la integració social i la conservació artística i cultural, l’educació i l’apoderament de les dones i els grups socials desafavorits. La gran majoria de les subvencions que atorga van destinades a organitzacions i projectes catalans. La NaEPF va escollir Catalunya per establir-hi la seva delegació ja que era un territori molt estimat per Elsa Peretti, en el qual s’hi sentia com a casa.

Els seus lligams amb Catalunya daten des de principi dels 60, quan va fer amistat amb artistes catalans. Amb el pas del temps va oferir molt suport a les arts visuals i va fomentar la consolidació, protecció i disseminació del llegat històric, artístic, cultural i arquitectònic català. El 2013, Elsa Peretti va ser la primera persona estrangera en rebre el Premi Nacional de Cultura del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). Seguint els passos d’Elsa Peretti, la Delegació a Catalunya vol continuar el seu compromís per promoure l’art, conservar l’entorn i protegir el benestar físic i mental de les persones. Amb això enfortirà encara més la seva relació amb el territori català i hi tindrà un impacte positiu.